top of page
forma-header-2023.webp
autodesk-gold-partner-logo-rgb-black-gray_edited.png

AUTODESK FORMA (ex SPACEMAKER)

AI TEHNOLOGIJA ZA ANALIZU I ITERACIJU PRIJEDLOGA DIZAJNA U KONCEPTUALNOJ FAZI PROJEKTA

FORMA

1.430,00 € + PDV

Single-user godišnja pretplata.

Dostupna i u paketu Architecture, Engineering & Construction Collection. Saznajte više.

Forma opcenito
ŠTO JE AUTODESK FORMA

Autodesk Forma je proizvod temeljen na Cloudu koji pomaže timovima za planiranje i projektiranje u donošenju  odluka koje smanjuju rizik i poboljšavaju rezultate poslovanja te održivosti.

Mogućnosti Forme usmjerene su na sami proces planiranja i projektiranja u ranoj fazi temeljen na umjetnoj inteligenciji. Omogućuje pojednostavljenje istraživanja koncepta dizajna, smanjuje broj ponavljajućih radnji te poboljšava procjenu utjecaja na okoliš.

  • Analize u stvarnom vremenu daju podatke o okruženju kao što su sunčeva svjetlost, dnevna svjetlost, vjetar i mikroklima

  • Povećajte učinkovitost uz intuitivno postavljanje projekta, automatizaciju dizajna i fluidnu povezanost s Revitom

VIDEO: Autodesk Forma (2:06 min)

VIDEO: Autodesk Forma - Pregled mogućnosti (2:32 min)

SAZNAJTE VIŠE IZ SNIMAKA WEBINARA
Uvod u Autodesk Forma (ex. Spacemaker) | Snimka webinara
48:25

Uvod u Autodesk Forma (ex. Spacemaker) | Snimka webinara

Autodesk Forma je novi naziv za Autodesk Spacemaker. Sve je ostalo isto, od mogućnosti koje je Spacemaker nudio, jedino što je promjenjen naziv same softverske platforme. Autodesk Forma je softverska platforma za ranu fazu planiranja arhitektonskih i urbanističkih projekata. Alat omogućava kombiniranje parametarskog modeliranja i generativnog dizajna kako bi jednostavno došli do projektantskog rješenja. Također nam nudi i analize u stvarnom vremenu kako bi naše rješenje bilo zasnovano na realnim informacijama. Sve to nudi nam da ishod bude brži, kvalitetniji i na kraju vrjedniji i održiviji. Teme webinara: - Izazovi - Predstavljanje Spacemakera - Demo na primjeru u Hrvatskoj - Q/A Prezenter: Vedran Orešić BIM konzultant 0:00 - Uvod 6:54 - Kako to izgleda u Spacemakeru 14:09 - Paleta rješenja - AI (umjetna inteligencija) u projektiranju 22:49 - Jednostavna optimizacija - Analize u stvarnom vremenu 36:36 - Out - Jednostavna razmjena modela 38:49 - Gdje možemo koristiti Spacemaker 40:19 - Pitanja i odgovori (Q&A) O poduzeću: Poduzeće Communiter Ad Decus d.o.o. djeluje na hrvatskom tržištu od 2007. godine. Od samog početka djelatnost poduzeća je vezana uz Autodesk programska rješenja. Svi djelatnici imaju visoku stručnu spremu i specijalizirani su za implementaciju rješenja te podršku u područjima razvoja proizvoda, pripreme proizvodnje, arhitekture, građevine te upravljanja podacima. Kao rezultat uključenosti naših zaposlenika u rad brojnih tvrtki, posjedujemo znanje o “najboljim praksama” u pojedinim industrijama (sektorima) poput transfera i implementacije novih tehnologija ili poboljšanja poslovnih procesa. Pružamo pomoć u rukovodstvu tijekom procesa promjena i zaokreta u poslovanju. Nadalje, s obzirom na stručnu neovisnost, kao poslovni savjetnici također smo često angažirani u izradi tehničke dokumentacije i sudjelovanju na projektima. Nudimo dobar izvor prijenosa srodnih znanja i vještina (training, coaching). Donosimo vlastite ili dodatno razvijene metodologije i okvire za „snimku stanja“, analizu i identifikaciju problema koje služe kao osnova za preporuke učinkovitijeg načina obavljanja radnih zadataka, skraćenja vremena projektiranja i unapređenja tehnoloških procesa. AUTODESK GOLD PARTNER Zahvaljujući ulaganjima i rezultatima, poduzeće Communiter Ad Decus d.o.o. od 2014. godine ponosno nosi status Autodesk Gold partner. Više informacija: Web stranica: www.c-a-d.com.hr/ Email: info@c-a-d.hr
STANDARDNE MOGUĆNOSTI
MOGUĆNOSTI PRIMJENE

Automatizacija i uvidi pokretani umjetnom inteligencijom pojednostavljuju istraživanje koncepta dizajna zgrada kako bi se arhitekti mogli usredotočiti na kreativna rješenja.

BRŽE I SIGURNIJE ODLUKE UZ NAPREDNE ANALIZE

Otkrijte bolje uvide u svoj teren i njegovu okolinu u stvarnom vremenu uz analize koje pokreće AI za ključne čimbenike kao što su sunčeva svjetlost, potencijal dnevnog svjetla, vjetar i mikroklima. Bolji uvidi znače bolje rezultate.

ITERACIJA I OPTIMIZACIJA IDEJA

Modelirajte složene koncepte dizajna u punom 3D obliku u samo nekoliko minuta. Testirajte i procijenite višestruka dizajnerska rješenja i optimizirajte za mnoštvo ograničenja.

INTEROPERABILNOST S POZNATIM BIM ALATIMA

Povežite svoje omiljene alate za dizajn s Formom. Počevši od sinkronizacije s Revitom bez upotrebe datoteka, Autodesk Forma pomaže projektnim timovima da premještaju prijedloge iz planiranja u detaljni dizajn.

Pretplata
PRETPLATITE SE NA FORMU
FORMA

1.430,00 € + PDV

Single-user godišnja pretplata.

Dostupna i u paketu Architecture, Engineering & Construction Collection. Saznajte više.

IMATE PITANJA? KONTAKTIRAJTE SPECIJALISTA
Sasa Kalanj.jpg

Saša Kalanj   |  AEC / BIM specialist

                              edukacija i konzalting

mob: +385 91 611 1142

email: sasa@c-a-d.hr

bottom of page