top of page

12 glavnih razloga za prijelaz s Mastercam-a na Fusion 360

Updated: Aug 30, 2022

Autodesk Fusion 360 povezuje cijeli razvojni proces proizvoda u Oblak, povezujući se zajedno s alatima poput CAD-a, CAM-a, simulacija, upravljanja podacima, industrijskog dizajna, dokumentacije, renderiranja i generativnog dizajna.


Takav način povezivanja s Oblakom, omogućava laku i jednostavnu suradnju s timovima koji sjede u istom uredu ili uredima koji su rasprostranjeni na nekoliko mjesta. Potpuno integrirani CAD u kombinaciji s AnyCAD tehnologijom znači da ostajete povezani s projektnim podacima, čak i kada dolaze od treće strane.


Pojednostavite svoj proizvodni proces da biste već danas počeli izrađivati bolje i točnije proizvode.


autodesk-fusion-360
Autodesk Fusion 360

1. Integrirano upravljanje podacima, CAD-om i dokumentacijom


Fusion 360 ne samo da ima cijeli paket proizvodnih alata, već i potpuno integrirani dizajn, alate za modeliranje i simulaciju. Mogućnosti parametarskog modeliranja daju Vam intuitivne i moćne alate za fixture dizajn koji se besprijekorno ažuriraju kada se dizajn promijeni.


Također, mogućnosti modeliranja uključuju i izravno uređivanje zbog pojednostavljenja brzih uređivanja modela, posebno na uvezenim dijelovima, alate za modeliranje površine za naprednu kontrolu putanje alata te crteža za dokumentaciju. To se sve nalazi u jednom zajedničkom sučelju.


Sve ove funkcionalnosti dolaze u jednostavnom sučelju koje olakšava spremanje, pristup i upravljajte svojim projektnim podacima bez obzira jeste li novi ili napredni korisnik CAD-a.2. Otključajte nove tijekove rada za suradnju


Kada programirate strojeve, ne morate se samo nositi s poteškoćama upravljanja CAD podacima – nego morate biti sigurni da su i Vaše putanje alata ažurirane i da je ispravan program učitan na stroj.


Fusion 360 rješava probleme upravljanja sa starim podacima s kontrolom verzija, tako da možete vratiti prethodne verzije ako je potrebno – CAM podaci su isto tako uključeni. Kada dođe vrijeme za dijeljenje dizajna, Fusion 360 Vam dopušta da brzo stvorite veze za dijeljenje koje možete zaštititi lozinkom, tako da je lako dijeliti podatke čuvajući ih na sigurnom.


Konačno, Vaši su podaci dostupni na Mac-u, PC-u i mobilnom uređaju tako da možete raditi od bilo gdje i bilo kada.3. Asocijativne podatkovne veze s AnyCAD-om


Fusion 360 već olakšava upravljanje podacima s alatima kao što su kontrola verzija, dijeljenje veze i pristup na više platformi.


No, Fusion 360 također olakšava suradnju s Vašim klijentima ili partnerima koji koriste druge alate. AnyCAD održava asocijativnost veza između podataka koji nisu izvorni kao što su STEP ili IGES, pa čak i datoteka iz drugih CAD paketa kao što su Inventor, Creo, SolidWorks, NX i drugi.


Te veze pomažu u pojednostavljenju Vašeg procesa suradnje na različitim platformama.4. Besplatan sadržaj za samostalni trening


Autodeskova vizija je učiniti profesionalne alate za dizajn i proizvodnju dostupnim ljudima u cijeloj industriji u tvrtkama bilo koje veličine s bilo kojim mogućnostima. Jedan važan dio te vizije je pristupačna obuka.