top of page

12 glavnih razloga za prijelaz s Mastercam-a na Fusion 360

Updated: Aug 30, 2022

Autodesk Fusion 360 povezuje cijeli razvojni proces proizvoda u Oblak, povezujući se zajedno s alatima poput CAD-a, CAM-a, simulacija, upravljanja podacima, industrijskog dizajna, dokumentacije, renderiranja i generativnog dizajna.


Takav način povezivanja s Oblakom, omogućava laku i jednostavnu suradnju s timovima koji sjede u istom uredu ili uredima koji su rasprostranjeni na nekoliko mjesta. Potpuno integrirani CAD u kombinaciji s AnyCAD tehnologijom znači da ostajete povezani s projektnim podacima, čak i kada dolaze od treće strane.


Pojednostavite svoj proizvodni proces da biste već danas počeli izrađivati bolje i točnije proizvode.


autodesk-fusion-360
Autodesk Fusion 360

1. Integrirano upravljanje podacima, CAD-om i dokumentacijom


Fusion 360 ne samo da ima cijeli paket proizvodnih alata, već i potpuno integrirani dizajn, alate za modeliranje i simulaciju. Mogućnosti parametarskog modeliranja daju Vam intuitivne i moćne alate za fixture dizajn koji se besprijekorno ažuriraju kada se dizajn promijeni.


Također, mogućnosti modeliranja uključuju i izravno uređivanje zbog pojednostavljenja brzih uređivanja modela, posebno na uvezenim dijelovima, alate za modeliranje površine za naprednu kontrolu putanje alata te crteža za dokumentaciju. To se sve nalazi u jednom zajedničkom sučelju.


Sve ove funkcionalnosti dolaze u jednostavnom sučelju koje olakšava spremanje, pristup i upravljajte svojim projektnim podacima bez obzira jeste li novi ili napredni korisnik CAD-a.2. Otključajte nove tijekove rada za suradnju


Kada programirate strojeve, ne morate se samo nositi s poteškoćama upravljanja CAD podacima – nego morate biti sigurni da su i Vaše putanje alata ažurirane i da je ispravan program učitan na stroj.


Fusion 360 rješava probleme upravljanja sa starim podacima s kontrolom verzija, tako da možete vratiti prethodne verzije ako je potrebno – CAM podaci su isto tako uključeni. Kada dođe vrijeme za dijeljenje dizajna, Fusion 360 Vam dopušta da brzo stvorite veze za dijeljenje koje možete zaštititi lozinkom, tako da je lako dijeliti podatke čuvajući ih na sigurnom.


Konačno, Vaši su podaci dostupni na Mac-u, PC-u i mobilnom uređaju tako da možete raditi od bilo gdje i bilo kada.3. Asocijativne podatkovne veze s AnyCAD-om


Fusion 360 već olakšava upravljanje podacima s alatima kao što su kontrola verzija, dijeljenje veze i pristup na više platformi.


No, Fusion 360 također olakšava suradnju s Vašim klijentima ili partnerima koji koriste druge alate. AnyCAD održava asocijativnost veza između podataka koji nisu izvorni kao što su STEP ili IGES, pa čak i datoteka iz drugih CAD paketa kao što su Inventor, Creo, SolidWorks, NX i drugi.


Te veze pomažu u pojednostavljenju Vašeg procesa suradnje na različitim platformama.4. Besplatan sadržaj za samostalni trening


Autodeskova vizija je učiniti profesionalne alate za dizajn i proizvodnju dostupnim ljudima u cijeloj industriji u tvrtkama bilo koje veličine s bilo kojim mogućnostima. Jedan važan dio te vizije je pristupačna obuka.


Dakle, Autodesk je napravio sadržaj iz cjelovitih tečajeva, svrhovito napravljen da pomogne profesionalcima da se pokrenu i počnu koristiti Fusion 360, pomoću brzih savjeta koje pokazuju kratke najbolje prakse, tako da imate pristup obuci koja Vam je potrebna da biste bili uspješni.5. Opsežna biblioteka besplatnih postprocesora


Naravno, ako ne možete prenijeti putanje alata od CAM softvera do stroja, možda ga uopće niste programirali. Autodesk smatra da bi svi trebali imati pristup postprocesoru koji im je potreban, stoga nude opsežnu online biblioteku besplatnih, open source, postprocesora.6. Pojednostavljena postavljanje Sheet Creation-a


Izradite prilagodljivi Setup Sheets u samo nekoliko sekundi kako biste premostili komunikacijski jaz između ureda za programiranje i operatera u tvornici. Uključite informacije kao što su postavljanje slika, popis alata, maksimalne brzine vretena i brzine posmaka i ostalo, kako bi se spriječile ljudske pogreške na stroju.


Ispišite Setup Sheets ili otvorite HTML format u bilo kojem pregledniku za fleksibilan pristup, bilo da želite Clip the sheet na stroj ili ga pregledajte s tableta.7. Jednostavnost korištenja – dosljedno i inteligentno programiranje


Od jednostavnog bušenja do operacija tokarenja te do najsloženijih operacija poput višeosnog glodanja, Fusion 360 ima dosljedan pristup programiranju koji ga čini lakim za učenje i s kojim lako možete nastaviti gdje se stali prošli put.


Svaka je operacija podijeljena u sustav od 5 kartica: Tool, Geometry, Heights, Passes, and Linking. Sortiranje svake operacija u ovim karticama olakšava lociranje i postavljanje parametara koji su Vam potrebni za Vašu programsku namjeru.


Ne morate pamtiti goleme dijaloge i boriti se da pronađete onaj parametar koji ste tražili. U slučaju da se ne sjećate što parametar znači, Tool Tips se pojavljuje gotovo za svaki unos, tako da se možete brzo vratiti na pravi put.Fusion također olakšava programiranje s ugrađenom inteligencijom u različitim točkama postupka programiranja. Open pockets se automatski otkrivaju prilikom povezivanja, s dva klika za promjenu između otvorenog i zatvorenog ako je potrebno. Tool Orientation može se definirati izravno iz geometrije modela, s mogućnošću stvaranja i korištenja konstrukcijske geometrije, omogućavajući stvaranje 5-osne alatne staze u samo 2 klika.


A budući da nije potreban sigurnosni ključ, svatko može modelirati, programirati i objavljivati u isto vrijeme bez muke s prebacivanjem pristupa računalu, mrežnih licenci ili ključeva. Fusion 360 jednostavno daje cijelom Vašem timu alate koji su im potrebni bilo kada i bilo gdje.8. Niska cijena ulaska


Autodesk vjeruje da profesionalni softver za dizajn i proizvodnju treba biti dostupan svima, stoga je učinio da Fusion 360 bude dostupan timu svih veličina uz pristupačnu cijenu od 3.195.50 Kn godišnje po jednoj licenci.


To znači za manje od Vašeg Mastercam održavanja, možete se pretplatiti na Fusion 360 i pristupiti ne samo punom skupu CAM alata, nego i potpuno integriranom dizajnu, simulacijama, dokumentacijama i još mnogo toga.


Za cijenu nižu od jedne licence Mastercam-a, možete dobiti nekoliko Fusion licenci tako da cijeli tim ima svoju licencu.9. Pristup i postavke Vašeg korisničkog računa


Fusion 360 omogućuje Vam pristup Vašim podacima bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem računalu. Svi Vaši podaci i postavke povezani su s Vašim računom, tako da se možete prijaviti na bilo kojem računalu i odmah pristupiti svim Vašim dizajnima, projektima, alatnim stazama, pa čak i biblioteci alata, predložaka i postprocesora jer se sve nalazi u Oblaku.


Nema potrebe za ključem, nema potrebe tražiti mrežnu licencu i nema svađe oko toga tko je na redu za korištenje CAM sustava. Vaše postavke korisničkog sučelja također su povezane s Vašim računom, tako da ne trebate gubiti vrijeme na ponovno prilagođavanje i rekonfiguriranje cijelog korisničkog sučelja na ono na što ste inače navikli – to se događa automatski kada se prijavite.10. Neometano ažuriranje softvera


Fusion 360 ažurira se samo nekoliko minuta svakih 6 tjedana tako da nema ometanja Vašeg rada dok se on ažurira. Ažuriranja se integriraju kroz nove značajke i tijek rada u sučelje bez značajnih promjena, sprječavajući tako značajnije smetnje u Vašem korištenju.


U osnovi, Fusion s vremenom postaje samo postepeno bolji, bez potrebe da ga svaki put morate ponovno naučiti koristiti. Ažuriranja se prenose uživo na Vaše računalo s otprilike istom količinom podataka kao za email te nema potrebe za unošenjem ključa proizvoda ili umetanjem ključa za pristup najnovijim i najvećim funkcionalnostima.11. Aktivna Autodesk korisnička zajednica


Postoji aktivna Autodesk korisnička zajednica puna strastvenih korisnika svih razina koji će Vam pomoći odgovoriti na pitanja i raspravljati o najboljim praksama.


Forume posjećuju i Autodeskovi zaposlenici, poput voditelja proizvoda i razvojnih programera, tako da i oni pomažu odgovoriti na sva Vaša pitanja. Iz prve ruke vide koji su Vaši zahtjevi za nove funkcije, pohvale, primjedbe i izvještaji o mogućim greškama.


Imate namjenske forume za proizvodnju, postprocesore i dizajn tako da znate gdje možete objaviti Vaše pitanje kako biste dobili stručnost koja Vam je potrebna. Uz korisničke forume, Fusion Idea Station je mjesto gdje možete postaviti zahtjeve za novim značajkama ili poboljšanjima.


Do danas je implementirano 560 korisničkih ideja u Fusion 360! Pridružite se ovoj aktivnoj i strastvenoj korisničkoj zajednici i pomozite Autodesku da napravi još bolji Fusion 360.12. Brzo prebacite svojih Legacy Data


Znamo da je jedna od najvećih prepreka za prelazak na novi alat prerada svih Vaših Legacy Data-e, a kad je proizvodnja u pitanju, to je više nego samo podaci o dizajnu.


Zbog toga je Autodesk stvorio novi način za lakši prijenos biblioteke alata. Učitajte svoje stare Mastercam biblioteke i stvorite pune biblioteke alata u Fusionu 360 u nekoliko sekundi.


Nema dugog, ručnog, mukotrpnog procesa sjedanja i ručnog upisivanja svakog alata. To je sve učinjeno kako biste što brže mogli krenuti s radom u Fusionu 360.Zaključak


Nadamo se da smo Vas zaintrigirali s ovim blog postom o „12 glavnih razloga za prijelaz s Mastercam-a na Fusion 360“ da uvidite koje prednosti možete imati korištenjem Fusiona 360.


Na ovome linku možete pogledati snimku webinara koji smo održali na temu „Fusion 360 - od 2D skice do tehničke dokumentacije“ kako biste pobliže vidjeli kao Fusion 360 funkcionira u praksi.


Za više dodatnih informacija o mogućnostima i cijeni Autodesk Fusiona 360 možete naći ovdje.


Ako Vam se sviđa ovaj post, podijelite ga drugima!コメント


bottom of page