top of page

9 razloga zašto bi AutoCAD korisnici trebali koristiti Autodesk Vault

Updated: Aug 30, 2022

Autodesk Vault je programsko rješenje koje se koristi za upravljanje, organizaciju i praćenje podataka i tijeka rada, bolju suradnju inženjera unutar odjela, ali i s ostalim odjelima s kojima su u doticaju poput nabave, proizvodnje, logistike i prodaje. Lakše se vide i kontroliraju promjene odnosno zadnje verzije projekata, te članovi tima mogu sudjelovati u ključnim razvojnim procesima gdje god se nalazili, bilo u istom uredu ili u uredima rasprostranjenim na više mjesta.


Vault pomaže Vašem poduzeću da štedi vrijeme, izbjegava skupe pogreške i učinkovitije revidira i objavljuje dizajn te ga pušta dalje nakon provjere nadređenih u proizvodnju.


rad-u-programu-Autodesk-Vault-i-AutoCAD
Rad u AutoCAD-u i Autodesk Vaultu

Zašto koristiti AutoCAD koji je povezan s Autodesk Vaultom?


Razlozi su sljedeći:


  1. Prijava i odjava s crteža

  2. Brži pronalazak crteža

  3. Upravljajte promjena i puštanjem (release

  4. Koristite već postojeće crteže

  5. Označite i pregledajte crteže

  6. Automatski ažurirajte tablice za reviziju

  7. Poboljšajte radne tokove Sheet seta

  8. Preimenujte i premjestite datoteke i mape

  9. Podrška za skupove alata za AutoCAD Mechanical i Electrical


1. Prijava i odjava s crteža


S višekorisničkom funkcionalnošću u Vault-u, članovi tima mogu raditi na crtežima nastalim u AutoCAD bez prepisivanja podataka. Članovi tima provjere dizajn prije izrade izmjene, a zatim ga provjere kada su gotovi. Sa svima koji rade zajedno, možete bolje uravnotežiti resurse, ubrzati proces za dovršavanje projekta da se rokovi ne probiju.



2. Brži pronalazak crteža


Potražite datoteke sa spremljenim pretragama, višestrukim kriterijima za pretraživanje i prečacima u Vault-u. Vault pohranjuje podatke unutar svake datoteke u bazu podataka tako da možete pretraživati prilagođena svojstva iz atributa datoteke AutoCAD.



3. Upravljajte promjena i puštanjem (release)


Smanjite šanse za dizajnerske i proizvodne pogreške sigurnim puštanjem i praćenjem datoteka tijekom ciklusa dizajna, tako da budete sigurni da članovi tima pristupaju samo ispravnim verzijama podataka koje su bile revidirane. Kontrolirajte tko može pristupiti dizajnerskim podacima. Pratite revizije i povijesti revizija Vaših podataka iz jednog, sigurnog mjesta.



4. Koristite već postojeće crteže


Uštedite vrijeme za dizajn prestajući ručno ponovno crtati ili umnožavati složene dizajne i setove za crtanje. Koristeći Vault možete kopirati crtež - uključujući sve povezane datoteke i dokumentaciju - za upotrebu u novom dizajnu. Jednostavno je podesiti datoteka koje želite zamijeniti, ponovno upotrijebiti, ili kopirati.



5. Označite i pregledajte crteže


Vault pomaže poboljšati suradnju s ugrađenim alatima za pregled i označavanje crteža. Alati za označavanje omogućuju cjelovit set za pružanje povratnih informacija. Jednom kada se oznaka stvori, može se dijeliti i upravljati u Vault-u priložeći ga na izvornu datoteku ili pokrenuti nalog za promjenu.



6. Automatski ažurirajte tablice za reviziju


Postupak ručnog ažuriranja tablice za reviziju na crtežima može potrajati, posebno za promjene koje zahtijevaju jednostavno ažuriranje svojstava tijekom životnog ciklusa crteža. Značajka tablice revizije u Vault-u omogućuje Vam automatsko ažuriranje podataka na tablici revizije crteža.



7. Poboljšajte radne tokove Sheet seta


Kompleti crteža primarni su rezultat za većinu dizajnerskih grupa dok komuniciraju cjelokupnu namjeru dizajna i osiguravaju dokumentaciju i specifikacije za projekt. Integracija Sheet seta omogućuje vam pohranu Vaših listova u Vault, sa sposobnošću rada na Sheet setovima na mreži ili izvan mreže.



8. Preimenujte i premjestite datoteke i mape


Preimenujte, organizirajte i premjestite datoteke crteža koji sadrže vanjske reference ili poveznice bez prekidanja veza. Također možete odrediti novo prilagođena imena i sheme numeriranja na temelju standarda vaše tvrtke.



9. Podrška za skupove alata za AutoCAD Mechanical i Electrical


Vault podržava skupove alata za AutoCAD Mechanical i Electrical uz održavanje referenci datoteke, suradnje između više korisnika, BOM i specifične funkcionalnosti za tijek rada.



Zaključak


Kao što ste mogli pročitati u ovih 9 razloga zašto bi AutoCAD korisnici trebali koristiti Autodesk Vault, Vault stvarno pomaže tvrtkama kako bi mogle imati što bolju suradnju unutar i izvan inženjerskog odjela, povećanje produktivnosti i učinkovitosti inženjera, manje frustracije i gubljena vremena u pronalaženju podataka, itd.


Više informacija o Vaultu možete pronaći ovdje, a ukoliko imate dodatna pitanja o Vaultu ili kako bi Vault mogao pomoći Vašoj tvrtki, slobodno nam se javite na mail: info@c-a-d.hr.


Ako Vam se sviđa ovaj post, podijelite ga drugima!


bottom of page