top of page

Inventor 2023 – što je novo?

Updated: Aug 30, 2022

Inventor 2023 u svom najnovijem izdanju donio je dosta novosti koje ćemo opisati u 6 kategorija. Ovo je kratki opis svih 6 kategorija, te je u nastavku svaka kategorija detaljnije opisana.


 1. Općenita poboljšanja - Upoznajte se s novim Home sučeljem koji omogućuje jednostavan pristup Vašim podacima i ostaje dosljedno drugim Autodeskovim proizvodima za dizajn i proizvodnju.

 2. Interoperabilnost s drugim programima poput Revita, Fusiona 360 i drugih - Sigurno dijelite podatke između Revita i Inventora koristeći poboljšani pristup za besprijekornu BIM i MCAD interoperabilnost. Brzo pristupite i pokrenite ažurirane tijekove rada Inventor za Fusion 360, uključujući generativni dizajn, simulaciju, elektroniku i proizvodnju.

 3. Nove značajke i poboljšanja modeliranja dijelova - Pronađite nove značajke i poboljšanja definicije na temelju modela koja će bolje pripremiti vaše dizajne za proizvodnju.

 4. Nove značajke i poboljšanja sklopova - Kontrolirajte dodatne postavke u svom popisu materijala kako se komponente dodaju i uklanjaju iz vašeg dizajna sklopa.

 5. Performanse - Kao i uvijek jedna od najvažnijih stavki na koju u razvoju Autodesk posvećuje veliku pažnju. Pogledajte poboljšanja performansi za modele koji sadrže složenu geometriju, kao i rad s velikim projektima sklopova.

 6. Dokumentacija - Kontrolirajte dodatne postavke u svom popisu materijala kako se komponente dodaju i uklanjaju iz Vašeg dizajna sklopa. Pronađite nove metode za dokumentiranje pogleda i 3D napomena za jasno razumijevanje Vašeg dizajna koji ide u proizvodnju.


Općenita poboljšanja


Novo Home sučelje

Čim počnete koristiti Inventor 2023, vidjet ćete razliku u prikazu početnog zaslona. Kao što biste i očekivali, pruža jednostavan pristup nedavno otvorenim datotekama i drugom korisnom sadržaju. Ovo je slično i u skladu sa sučeljem za Fusion 360, AutoCAD i drugim Autodeskovim proizvodima što olakšava prijelaz između njih.

 1. Zamjena za My Home nudi sučelje jednostavno za korištenje za rad s Vašim datotekama. Lijevi dio sučelja omogućuje pristup projektima, otvaranje i stvaranje datoteka, učenje i pristup zajednici. Kada prijeđete mišem preko projekta, prikazuje se vrsta projektne datoteke.

 2. Nedavne dokumente možete prikazati kao minijature ili kao prikaz popisa.

 3. Prijeđite mišem preko ikone statusa datoteke da biste vidjeli opis statusa.

Novo Home sučelje u Inventoru 2023
Novo Home sučelje u Inventoru 2023

Navigacija

Poboljšana Free Orbit navigacija kada koristite miš s 3 tipke. Nova ponašanja su:

 1. Prikaz cijelog modela: točka pivota je centar geometrije modela.

 2. Djelomični model u pogledu: točka pivota sjedne na najbliži rub/lice/vrh najbliže komponente.

 3. Model izvan pogleda: točka pivota je mjesto pokazivača.

Poboljšana Free Orbit navigacija autodesk inventor 2023
Poboljšana Free Orbit navigacija

iLogic

Dodajte vanjska pravila i globalne obrasce na vrpcu

Sada možete dodati prilagođenu naredbu za vanjsko pravilo ili globalni obrazac na vrpcu tako da možete jednostavno izvršiti definirana iLogic pravila ili obrasce. Dva filtera (iLogic Rules, iLogic Forms) dodaju se dijaloškom okviru Customize.