top of page

Kako Fusion 360 može poboljšati suradnju unutar Vaše organizacije?

Suradnja je jedan od najvažnijih čimbenika koji mogu odrediti uspjeh poslovanja na današnjem hiper-konkurentnom globalnom tržištu. Ideje i profesionalna stručnost iz cijelog svijeta mogu se koristiti zajedno za rješavanje vrlo složenih problema u području inženjerstva. Softver za suradnju kao što je Fusion 360 osmišljen je kako bi olakšao ovaj proces. Nastavite čitati kako biste saznali više o tome kako to funkcionira.

Autodesk fusion 360
Suradnja među timovima

Važnost suradnje u Vašoj organizaciji

Inženjerstvo i dizajn, u svojoj srži, proces je istinske suradnje. Počevši od strojarske škole, učenike se uči važnosti timskog rada kroz velike grupne dizajnerske projekte koji zahtijevaju rješenja složenih problema. Kasnije se te vještine timskog rada prenose na radno mjesto jer zaposlenici rade zajedno kako bi pridonijeli uspjehu tvrtke ili organizacije.


Drugi razlog zašto je suradnja važna je kreativna abrazija koju stvara. Ovaj je izraz izvorno skovao Jerry Hirsch dok je radio kao izvršni dizajner za tvrtku Nissan Design International. Kao što mu ime govori, kreativna abrazija odnosi se na trvenja koja nastaju kada ljudi rade u timu s drugima koji imaju različita mišljenja i vrijednosti od svojih.


Ova raznolikost u mišljenjima stvara okruženje za inovacije, a također je bila omiljena metoda za Stevea Jobsa. Prilikom odabira Appleovih zaposlenika, Jobs je namjerno odabrao tim inženjera s različitim osobnostima kako bi mogli doprinijeti sukobljenim predrasudama i idejama za rješavanje problema. To je jedan od razloga zašto je tvrtka Apple napredovala i nastavlja biti jedan od najinovativnijih igrača u tehnološkoj industriji.


Važnost suradnje u Vašoj organizaciji autodesk fusion 360
Važnost suradnje u Vašoj organizaciji

Kad suradnje krenu po zlu

Unatoč prednostima, imati tim koji može uspješno surađivati ​​nije uvijek lako postići. To je zato što je komunikacija jedan od najvažnijih čimbenika u osiguravanju uspješnosti suradnje ili ne. Svi članovi tima trebaju biti ažurirani o napretku projekta, što može biti iznimno dugotrajan zadatak s puno prostora za pogreške.


Jedan od najpoznatijih primjera pogrešnih timskih projekata je projekt koji je naručila Nacionalna uprava za zrakoplovstvo i svemir, ili NASA. Godine 1993. pokrenut je Mars Climate Orbiter za istraživanje klime na Marsu. Kako se satelit približavao crvenom planetu, naglo je nestao i prestao slati informacije NASA-i. Kasnije istrage otkrile su da je došlo do nesporazuma u vrsti jedinica koje su se koristile između američkih i britanskih inženjerskih timova. Sile nisu pretvorene u Newton prema standardu za svemirske misije. A budući da je jedna funta sile ekvivalentna 4,45 Newtona, to je postala katastrofalna pogreška koja je rezultirala gubitkom projekta vrijednog 125 milijuna dolara.


Kako Fusion 360 poboljšava suradnju za Vašu organizaciju

Autodeskov Fusion 360 je program koji može poboljšati cjelokupnu suradnju u Vašoj organizaciji ili tvrtki. Osmišljen je da unaprijedi sve linije komunikacije kako bi se nesporazumi sveli na minimum i cjelokupni proces suradnje učinio učinkovitijim. Dizajne je moguće pregledati i lako upravljati različitim verzijama. Na primjer, sada možete umetnuti jedan dizajn u više dizajna, a u isto vrijeme zadržati asocijativnost između svih dostupnih dizajna.


Značajka A360 uređaja Fusion 360 jedna je od mnogih značajki koje se mogu koristiti za pojednostavljenje suradnje. Može se koristiti za pohranu podataka i suradnju dajući korisnicima pristup ažuriranim informacijama o projektu na bilo kojem uređaju s pristupom web pregledniku. Ne morate kupovati skupe PDM (Plant Design Management) sustave, brinuti o troškovima implementacije ili postavljati kompliciranu infrastrukturu za organizacijske svrhe.


Još jedna značajka Fusion 360 je da se može koristiti za suradnju s grupama i središtima. Svaki korisnik ima osobno čvorište ili nadzornu ploču u središtu svog softvera Autodesk 360. Odavde se grupe mogu kreirati ili im se lako pristupa. Pozivnice za suradnju također se mogu slati članovima tima kako bi se svim članovima grupe omogućio pristup projektima.


Ostale korisne značajke za suradnju uključuju:

  • Upravljanje verzijama

  • Fusion tim

  • Recenzije dizajna uživo

  • Komentiranje i podcrtavanje

  • Javno ili privatno dijeljenje dizajna


Zaključak

Fusion 360 moćan je softver koji se može koristiti za suradničke projekte koji uključuju timove ljudi. Može pomoći u pojednostavljenju procesa timskog rada i smanjiti neučinkovitost i pogreške uzrokovane lošom komunikacijom. Značajke kao što je A360 i mogućnost korištenja čvorišta daju korisnicima pristup vlastitim datotekama i mogućnost stvaranja grupa i slanja pozivnica drugim korisnicima za suradnju.


Saznajte više o Fusionu 360.



bottom of page