top of page

Kako skratiti razvoj proizvoda uz pomoć digitalne transformacije?

Updated: Aug 30, 2022

Tvrtka Edera Safety usvojila je digitalne tehnologije za suradnju, inovacije i masovnu prilagodbu pri procesu izrade proizvoda od koncepta do gotovog proizvoda.


U današnjoj poslovnoj klimi važnije je nego ikad brzo se okrenuti i stvarati inovativne nove dizajne proizvoda. Tijekom prvih dana pandemije COVID-19, tvrtka Edera Safety osmislila je inovativnu, prozirnu masku kako bi radnici u uslužnim djelatnostima bili sigurniji i zdraviji. Morali su tu masku brzo „izbaciti“ na tržište. Besprijekorna suradnja i korištenje Fusion 360 kao jedinstvene platforme temeljene na Oblaku – od dizajna pa sve do proizvodnje – omogućili su timu da stvori svestranu masku u samo tri mjeseca.Zaokret tijekom pandemije


Tvrtka Edera Safety poznata je po svom modernom pristupu dizajnu proizvoda i nepokolebljivom fokusu na poremećaje, transformaciju i humanitarni dizajn. Na početku pandemije shvatili su potrebu za sigurnijom i održivijom zaštitnom opremom. Dizajneri iz Edera Safety brzo su se upustili u stvaranje najsvestranije moguće maske.


Koji je rezultat toga? Nova maska ​​za uslužne radnike koja korisnicima omogućuje da vide izraze lica tijekom komunikacije. Maska se ne magli i može se dezinficirati i ponovno koristiti, što je čini isplativom i ne stvara otpad. Lagana je i udobna što omogućuje da se može dugotrajno nositi.


Međutim, jedna je stvar osmisliti dizajn koji mijenja igru. Sasvim je drugo brzo ga plasirati na tržište - osobito tijekom globalne pandemije. Prije COVID-19, Ederi su obično bile potrebne dvije godine da proizvod od koncepta prenese na tržište. Uz pomoć digitalnih tehnologija, Edera Safety je uspjela dizajnirati, napraviti prototip, testirati ga i započeti proizvodnju nove maske u roku od samo tri mjeseca.


edera-safety-maska-autodesk-fusion-360-inovativni-generativni-dizajn
Dizajniranje zaštitne maske u Fusionu 360 (Copyright Edera Safety)

Suradnja na nov način


Kao i mnoge tvrtke, Edera Safety se morala brzo prilagoditi novom načinu rada i suradnje na udaljenim lokacijama. Za dizajn nove maske, alati za suradnju temeljeni su na Oblaku u Fusionu 360 čime je omogućeno da dizajnerski tim u Edera Safety može zajednički raditi na projektu, unatoč tome što su raspršeni po cijeloj zemlji i nisu se mogli sastati zbog COVID-19 restrikcija. Također su mogli početi dijeliti svoje dizajne s tvrtkama za izradu prototipa i njihovim proizvodnim partnerima da imaju besprekidni i besprijekorni tijek rada.


“Teško je stvoriti proizvod u rekordnom vremenu u kombinaciji s članovima tima na različitim mjestima”, rekao je Luis Meixner, dizajner proizvoda u Edera Safety. “Ali s Fusionom 360 i njegovim alatima za suradnju i tijekovima rada u Oblaku, činilo se kao da svi radimo zajedno iako nismo u istom uredu.”