top of page

Najnovije funkcije s kojima možete povećati svoju produktivnost u Autodesk AutoCAD-u 2022

Updated: Aug 30, 2022

Autodesk je u AutoCAD verziji 2022 napravio značajne novosti i uveo je nove funkcije s kojima možete dodatno povećati Vašu produktivnost.


AutoCAD verzija 2022 donosi sljedeće nove funkcije:

  • Trace

  • Share

  • Count

  • Spremanje u Autodesk Docs - Push to Autodesk Docs

  • Odvojivi AutoCAD „prozori“ – Floating windows

  • Razna poboljšanja


Trace

Funkcija-Trace-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Funkcija Trace u AutoCAD-u LT i AutoCAD-u Including Specialized Toolsets

Trace je nova uzbudljiva značajka za više platformi koja pojednostavljuje proces pregleda i poboljšava suradnju.


Vi i Vaši suradnici možete sigurno označiti DWG datoteke bez mijenjanja postojećeg crteža što dosad nije bio slučaj. Sada Vaši suradnici mogu stvoriti Trace u AutoCAD web i mobilnim aplikacijama te označiti njihove promjene u dizajnu. Zatim možete otvoriti Trace u AutoCAD -u, pregledati povratne informacije u kontekstu i unijeti promjene. Nema potrebe za crvenim olovkama ili točkama za crtanje. Funkcija se jednostavno pali i gasi.


Detaljnije informacije kako se koristi ova funkcija možete pogledati u snimci webinara AutoCAD (LT) - Što je novo u verziji 2022 od 14:05 minute na linku.



Share

Funkcija-Share-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Funkcija Share u AutoCAD-u LT i AutoCAD-u Including Specialized Toolsets

Share je još jedna nova funkcija koja poboljšava suradnju.


Uz Share možete sigurno surađivati slanjem kontroliranih kopija svojih crteža svom timu i kolegama. Možete uspostaviti različite razine pristupa onima koji imaju samo prikaz (view-only) i onima koji mogu uređivati.


Možete i generirati veze za dijeljenje koje se otvaraju izravno u web-aplikaciji AutoCAD-a, tako da Vaš tim i kolege mogu pregledavati i uređivati gdje god se nalazili. Također možete dijeliti izravno s web-aplikacije AutoCAD.


S Trace-om i Share -om dobivate višeplatformne tijekove rada koji suradnju čine preciznijom, sigurnijom i učinkovitijom.


Detaljnije o Share funkciji je na 18:45 min webinara.



Count

Funkcija-Count-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Funkcija Count u AutoCAD-u LT i AutoCAD-u Including Specialized Toolsets

Count je funkcija koja Vam omogućuje uštedu vremena i smanjenje pogrešaka te je najbolja i najpotrebnija značajka uvedena u zadnjih 20 godina u AutoCAD.


Ona automatizira brojanje blokova i geometrije. Smanjuje ručno brojanje pomažući izbjeći pogrešno brojanje dijelova i naručivanje netočnih količina. Možete izvesti svoje podatke u dinamičku tablicu i brzo dobivati ažuriranja.


To je još jedan primjer kako AutoCAD koristi automatizaciju za poboljšanje tijeka rada.

Dodatno kako se koristi nalazi se na linku na 20:40 min.



Spremanje u Autodesk Docs

Funkcija- Push-to-Autodesk-Docs-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Funkcija Push to Autodesk Docs u AutoCAD-u LT i AutoCAD-u Including Specialized Toolsets

Pomoću funkcije Push to Autodesk Docs možete poboljšati učinkovitost i smanjiti korake objavljivanjem svojih CAD crteža u obliku PDF -a izravno iz AutoCAD -a u Autodesk Docs.


Više ne morate lokalno spremati PDF -ove, otvoriti web-preglednik i prenijeti listove u oblak. Pojednostavljuje tijekove rada unutar Autodeska.


Osim toga, sada možete pristupiti svojim DWG datotekama u Autodesk Docs-ima bilo gdje pomoću web-aplikacije AutoCAD.


Funkcija je objašnjenja na 23:43 min webinara.



Odvojivi AutoCAD "prozori"

Funkcija-Floating-windows-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Funkcija Floating windows u AutoCAD-u LT i AutoCAD-u Including Specialized Toolsets

AutoCAD kupci željeli su imati način pregledavanja i uređivanja više crteža u isto vrijeme u jednoj instanci AutoCAD-a, a ove godine s novim odvojivim prozorima to možete imati.


Odvojivi prozori omogućuju Vam da povučete prozore (kartice) za crtanje i pogledate ih kao potpuno funkcionalne prozore jedan pored drugog ili na više monitora. To Vam omogućuje pregled i uređivanje više crteža istovremeno u istoj instanci AutoCAD-a.


Funkcija je objašnjena na 24:34 min našega webinara.



Razna poboljšanja

Razna-poboljšanja-u-AutoCAD-u-LT-i-Including-Specialized-Toolsets
Razna poboljšanja u radu programa AutoCAD LT i AutoCAD Including Specialized Toolsets

Navest ćemo i neka od raznih poboljšanja koja AutoCAD verzija 2022 ima i ona su objašnjena na 25:54 min webinara. AutoCAD nudi bržu i prilagodljivu instalaciju koja Vam omogućuje čak i rad u AutoCAD-u dok se program instalira. Možete uživati u poboljšanim performansama grafike i redizajniranoj početnoj kartici koja Vam omogućuje jednostavan pristup datotekama i drugom korisnom sadržaju izravno s početnog zaslona.



Zaključak


Kao što se mogli vidjeti, Autodesk je u AutoCAD verzijama LT i Including Specialized Toolsets za 2022. godinu napravio značajne razlike u odnosnu na prijašnje verzije istih programa.


Za više informacija o ostalim funkcijama i prednostima AutoCAD-a te cijenama možete pronaći na našoj podstranici Autodesk AutoCAD.


Ako Vam se sviđa ovaj post, podijelite ga drugima!


bottom of page