top of page

Što je Autodesk App Store?

Updated: Aug 30, 2022

Autodesk App Store je Autodeskova web platforma koja olakšava pronalaženje i nabavu proširenja (plug-in extension), drugih popratnih aplikacija, sadržaja i materijala za učenje te za prilagodbu i proširenje mnogih Autodesk programskih rješenja.


autodesk-app-store-front-page
Autodesk App Store - Početna stranica

Učestala pitanja koja se mogu pojavljivati za Autodesk App Store?


Tko stvara aplikacije u Autodesk App Store-u?


Aplikacije koje se nalaze u Autodesk App Store-u izradili su programeri treće strane sa stručnošću u razvoju softvera Autodesk. Mnogi programeri trećih strana članovi su Autodesk Developer Networka.


Kako mogu pristupiti Autodesk App Store-u?


Možete kliknuti na gumb (ikonu) Autodesk App Store sa sučelja u svojim Autodesk programskim rješenjima ili možete direktno otići na link https://apps.autodesk.com/en.


autodesk-app-store-ikona-u-autodesk-programskih-rjesenja
Ikona za pristup Autodesk App Store-u iz programskog sučelja

Koja Autodeskova programska rješenja podržava Autodesk App Store?


Web platforma Autodesk App Store dostupna je za sve veći broj Autodesk proizvoda, uključujući ove proizvode:

  • AutoCAD®

  • AutoCAD® Architecture

  • AutoCAD® Civil 3D®

  • AutoCAD® Electrical

  • AutoCAD® Mechanical

  • AutoCAD® MEP

  • AutoCAD® Plant 3D

  • Autodesk® Advance Steel

  • Autodesk® BIM 360

  • Autodesk® 3ds Max®

  • Autodesk® Alias®

  • Autodesk® Fusion 360®

  • Autodesk® Inventor®

  • Autodesk® Maya®

  • Autodesk® Navisworks®

  • Autodesk® Revit®

  • Autodesk® Simulation

  • Autodesk® Vault

  • Autodesk® Robot™ Structural Analysis Professional


Koje jezike podržava Autodesk App Store?


Autodesk App Store trenutno možete birati da bude na nekoliko jezika poput: engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog, itd. U budućnosti Autodesk planira nadodati još jezika.


Kako se instalira aplikacija?


Jednostavno kliknite na plavi gumb na kojem piše "Free", "Trial" ili na kojem je navedena cijena za aplikaciju koju želite preuzeti. Kada preuzmete svoju MSI datoteku, samo dvaput kliknite na nju sa spremljene lokacije na Vašem sustavu za instaliranje aplikacije.


Što je potrebno za pristup Autodesk App Storeu?


Autodesk App Store zahtijeva internetsku vezu i podržani web preglednik.


Koje web preglednike podržava Autodesk App Store?


Iako bi ranije verzije ovih preglednika mogle funkcionirati, za najbolje rezultate trebali biste koristiti trenutnu verziju Firefoxa, Microsoft Internet Explorera, Google Chromea ili Apple Safarija.


Da li Autodesk aplikacije koje se nude u Autodesk App Storeu imaju garanciju?


Autodesk App Store tim testira svaku dobivenu aplikaciju prije nego što je objavi u trgovini, ali ne može jamčiti da će svaka aplikacija funkcionirati bez grešaka u svim okolnostima. Obratite se izdavaču za aplikaciju ako želite više informacija o njihovom razvoju i postupcima testiranja ili s kojim podacima aplikacija može manipulirati na Vašem računalu. Za više informacija pogledajte Uvjete korištenja Autodesk App Store.


Što napraviti ako se dogodi problem s aplikacijom koju ste dobili u Autodesk App Storea?


Sva pitanja, komentari i pritužbe u vezi s aplikacijom trebaju se uputiti izdavaču aplikacije. Svi izdavači moraju navesti adresu e-pošte korisničke podrške na stranici proizvoda aplikacije. Koristite ovu adresu e-pošte da kontaktirate izdavača aplikacije. Podrška za Autodesk proizvode ne može odgovoriti na Vaša pitanja o aplikacijama kupljenim putem Autodesk App Storea. Međutim, ako imate poteškoća s kontaktiranjem izdavača aplikacije ili niste zadovoljni njihovim odgovorom na vašu žalbu, pošaljite e-poruku na appsinfo@autodesk.com.


Kako možete saznati je li aplikacija kompatibilna s Autodeskovim programskim rješenjem koje koristite?


Kompatibilnost se prikazuje na stranici s opisom svake aplikacije. Prije kupnje provjerite kompatibilnost aplikacija jer Autodesk App Store ne može provjeriti koje Autodeskove softvere ste instalirali na svoje računalo.


Može li se izvršiti masovna kupnja aplikacije?


Jednom kupnjom možete kupiti do 200 licenci aplikacija. Kliknite na gumb " Purchase More Copies" pored gumba za pojedinačnu cijenu i povećajte " Quantity to Purchase " na željeni broj licenci.



Primjer: Istraživanje aplikacija za AutoCAD u Autodesk App Store-u


Pristup App Store-u


Autodesk App Store-u možete pristupiti iz AutoCAD-a na dva načina. Na vrpci kliknite karticu Featured Apps, zatim ploču App Store i odaberite Connect to App Store. Također možete jednostavno kliknuti na ikonu košarice pored Vašeg imena za prijavu. Bilo koja metoda odvest će vas na web stranicu App Store u Vašem zadanom web pregledniku.


autodesk-app-store-pristup-storeu-u-autocadu
Pristup Autodesk App Store-u iz sučelja Autocada

Pronalazak prave aplikacije za Vas


Pristup App Storeu iz AutoCAD-a automatski će Vas smjestiti u AutoCAD filtar proizvoda. Početna stranica App Storea prikazuje trenutno predstavljene aplikacije, zajedno s najpopularnijim besplatnim i plaćenim aplikacijama.


Banner istaknutih aplikacija na vrhu pomiče se kroz aplikacije koje preporučuje Autodesk, tako da možete jednostavno ostati u toku. Sadržaj istaknutog bannera aplikacije mijenja se s vremena na vrijeme kako se preporučene aplikacije ažuriraju u trgovini. Jednostavno kliknite na sliku dok se pomiče u prikazu da biste dobili više informacija o toj aplikaciji.


Ako nijedna od istaknutih aplikacija ne odgovara Vašim trenutnim potrebama, možete nastaviti pretraživanje po ključnoj riječi ili po svom omiljenom izdavaču.


autodesk-app-store-filtar-autocad-proizvodi
Pretraživanje po ključnoj riječi ili po svom omiljenom izdavaču

Također možete nastaviti filtrirati aplikacije odabirom kategorije u odjeljku AutoCAD na lijevoj strani. Nakon što je kategorija odabrana, možete dalje filtrirati prema vrsti aplikacije, verziji proizvoda i operativnom sustavu.


autodesk-app-store-filter-sa-svime-autocad
Mogućnost filtriranja aplikacija po parametrima

Aplikacije koje odgovaraju Vašem filtru, grupirane su prema najrelevantnijim podudaranjima, ali također možete prikazati najnovije, najviše preuzimanja, ocjene ili cijenu. Odaberite aplikaciju koju želite i preuzmite je. Slijedite upute izdavača za instalaciju.


autodesk-app-store-autocad-download-aplikacije
Više informacija o pojedinoj aplikaciji te preuzimanje aplikacije

Upravljanje Vašim aplikacijama


Autodesk App Manager Vaš je resurs unutar proizvoda za ažuriranje ili deinstaliranje aplikacija preuzetih s App Store-a. Idite na karticu Add-ins na vrpci i kliknite App Manager. Pronađite željenu aplikaciju na popisu i desnom tipkom miša kliknite je da biste pristupili pomoći, instalirali ažuriranja, deinstalirali aplikaciju ili dali ocjenu ili recenziju putem App Storea.


autodesk-app-store-upravljanje-instaliranim-aplikacijama
Upravljanje instaliranim aplikacijama u Autodesk App Manager-u


Zaključak


Na Autodesk App Store-u nalaze se tisuće aplikacija za Autodeskova programska rješenja kako bi Vi još dodatno mogli poboljšali svoju produktivnost. Samo trebati pronaći pravu koja će zadovoljavati Vaše kriterije.


Pogledajte što se nalazi na Autodesk App Store-u ovdje na linku.


Za više informacija ili dodatnih upita, možete nam se javiti na info@c-a-d.hr.

bottom of page