top of page

Što je Inventor AnyCAD i zašto ga koristiti?

Updated: Aug 30, 2022

Inventor AnyCAD ima mogućnost učitavanja i konvertiranja različitih formata crteža programskih rješenja raznih proizvođača softvera za 2D i 3D konstruiranje bez da se gube dijelovi crteža i da se crteži mogu standardizirati odnosno da nije potrebno napraviti crtež ispočetka.Uvoz datoteka treće strane kao AnyCAD Reference Model (AnyCAD Referentni model)


Možete uvesti sljedeće datoteke kao AnyCAD referentni model: Alias, CATIA, DWG, PTC Wildfire, Solidworks, NX, STEP, Solid Edge, Fusion 360 i Pro-E/Creo.


Ako se dizajn mijenja, preuzmite kontrolu i poboljšajte performanse uvozom dizajna kao Referentnog modela. Opcija Referentni model održava vezu na odabranu datoteku koja Vam omogućuje praćenje i ažuriranje Inventora kako se model mijenja.


Ako se nakon uvoza izvrše promjene u datoteci u odgovarajućem proizvodu, Inventor datoteka također odražava promjene i ažuriranje referenci u nastavku.


inventor-anycad-reference-model-import
Uvoz Referentnog modela u Inventor AnyCAD

Zamislite inženjersko okruženje u kojem je industrijski dizajner stvorio standardni dizajn tipkovnice kao površinski model koristeći drugačiji CAD program, kao što je Solidworks. Solidworks geometrija se translatira (uvozi) u Autodesk Inventor kao Referentni model u datoteku sklopa.


Uvoz datoteke kao Referentnog modela uspostavlja izravnu povezanost između datoteke Solidworks i datoteke Inventor. Dodatna poboljšanja dizajna napravljena su na izvornoj geometriji Inventora pomoću naredbi za modeliranje Autodesk Inventora: Novi dio se postavlja u sklop i ograničava na uvezenu geometriju.


U međuvremenu, industrijski dizajner nastavlja modificirati Solidworks dizajn u bolji, praktičniji oblik. Ikona Update na alatnoj traci za Quick Access označava da je izvorna uvezena datoteka uređena budući da je prvotno uvezena u Inventor. Sada datoteka dijelova u Inventor više nije sinkronizirana. Klikom na ikonu Update učitava se revidirana uvezena datoteka i automatski se naprave promjene.


Napomena: Kada uvezete geometriju kao AnyCAD Referentni model, na disku se ne stvaraju dodatne datoteke.


Važno: Uvezite STEP datoteku kao Referentni model kada očekujete samo minimalna ažuriranja STEP datoteke. Za razliku od drugih formata CAD datoteka koje podržava Referentni model, ažuriranje STEP datoteke je novi translacija. Ažuriranje referencirane STEP datoteke može stvoriti neriješenu geometriju i spriječiti ispravno ažuriranje promjena napravljenih u datoteci Inventor.


Opća napomena o STEP-u: Kada izvozite datoteku kao STEP datoteku iz njenog izvornog proizvoda, za najbolje rezultate koristite isti protokol, opcije, naziv datoteke itd.


Ovisno o tome uvozite li u datoteku dijela ili sklopa, određuje koju vrstu uređivanja modeliranja možete napraviti:


1. Uvoz u datoteku dijela

Podržani:

  • Uvezena geometrija (uključujući uvezena čvrsta tijela) može se uređivati i mogu se dodati parametarske značajke.