top of page

Saznajte kako možete uštedjeti do 95% vremena kod projektiranja

Updated: Aug 30, 2022

U današnjem svijetu važnije je nego ikad raditi brže i pametnije. S pretplatom na Autodesk AutoCAD 2022-Including Specialized Toolsets odnosno AutoCAD 2022 s Uključenim stručnim modulima, dobivate pristup sedam specijaliziranih skupova alata s funkcionalnostima specifičnim za industriju koji Vam omogućuju brži svakodnevni rad i učinkovitost u različitim disciplinama.


Važno je da imate pravi AutoCAD za Vaš posao.


Skup stručnih modula ima stotine tisuća inteligentnih dijelova, simbola i značajki. Automatiziraju stvaranje napomena, layer-a i svojstava te automatiziraju zadatke poput generiranja BOM sastavnica za ubrzanje rada. Možete iskoristiti prednosti modula dok radite u poznatom sučelju AutoCAD-a.


autocad-strucni-moduli-crtez-broda
Prikaz korištenja stručnih modula na brodskom modelu

7 stručnih modula koji se nalaze u jednoj licenci su:

  • Mechanical Toolset – Modul za strojarstvo

  • Architecture Toolset – Modul za arhitekturu

  • Electrical Toolset – Modul za elektrotehniku

  • MEP Toolset – Modul za primjenu u građevini (HVAC sustavi, vodovodne i električne instalacije)

  • Plant 3d Toolset – Modul za procesnu industriju

  • Map 3D Toolset – Modul za geodeziju

  • Raster Design Toolset – Modul Paper to Vector – rasterizacija podloga

Prosječna ušteda vremena iznosi oko 63% za zadatke izvršene pomoću specijaliziranih modula u sedam različitih studija.*


*Napomena: Sve navedene uštede vremena su u usporedbi s osnovnim AutoCAD-om. Studiju je izradio Autodesk a sprovelo vanjsko poduzeće. Rezultati se mogu razlikovati. Autodesk pruža ove podatke "takvi kakvi jesu", bez ikakvih jamstava.


Pogledajmo koje koristi možete imati od korištenja specijaliziranih modula.



Mechanical Toolset – Modul za strojarstvo

autocad-modul-za-strojarstvo
AutoCAD - Modul za strojarstvo

Modul za strojarstvo ubrzava dizajn proizvoda automatiziranjem zadataka u području strojarstva, te tako možete uštedjeti 55% svoga vremena u usporedbi s osnovnim AutoCAD-om LT. Inteligentni sustav upravljanja layer-ima postavlja stavke na ispravan layer, boju i vrstu crte pri stvaranju crteža.


Pomoću ovoga modula, pretplatnici mogu čak izraditi dijelove sa svim podacima o projektu koji pomažu u izradi kompletnih dijelova stroja, a također će dobiti pristup više od 700.000 inteligentnih proizvodnih dijelova (vijci, matice, opruga, ležajeva,...), značajki i simbola napravljenih prema međunarodnim standardima (DIN, ISO, ANSI), specijalnih alata za brže kotiranje i brzu izradu radioničkih crteža (gotove sastavnice, BOM...).



Architecture Toolset – Modul za arhitekturu

autocad-modul-za-arhitekturu
AutoCAD - modul za arhitekturu

Jeste li ikada poželjeli automatizirati tlocrte, presjeke i uzvisine?


Pomoću modula za arhitekturu to sada možete napraviti. Koristite svoj 3D model za generiranje uzvišenja i presjeka bez potrebe za projiciranjem linija iz tlocrta, štedeći vrijeme i oslobađajući se da se usredotočite na vrijedne dizajnerske odluke. Gotovi zidovi koji su već predefinirani ili ako želite možete sami predefinirati sastavne dijelove svih zidova, ima gotove prozore, vrata, namještaj, sve što Vam potrebno za kreiranje nekih arhitektonskih nacrta.


Modul omogućuje pristup više od 8 500 inteligentnih arhitektonskih objekata i stilova sa značajkama dizajniranim posebno za arhitekte.


Ušteda vremena je 61% u odnosu na osnovni AutoCAD LT.



Electrical Toolset – Modul za elektrotehniku

AutoCAD-modul-za-elektrotehniku
AutoCAD - modul za elektrotehniku

Da li možda želite imati značajke prilagođene električnom dizajnu koje će Vam pomoći u stvaranju, mijenjanju i dokumentiranju električnih upravljačkih sustava?


Skup električnih alata omogućuje provjeru pogrešaka u stvarnom vremenu kako bi se izbjegle skupe pogreške tijekom procesa projektiranja. Osim toga, tražene promjene uspoređuju se s trenutnim projektom. Sveobuhvatna izvješća o projektu, uključujući komponente, žice i materijal, mogu se automatski generirati.


Studije pokazuju da električni skup alata može povećati produktivnost za 95% te možete brzo dizajnirati rasporede ploča, shematske dijagrame i druge električne crteže pomoću biblioteke od preko 65 000 inteligentnih električnih simbola.


Ta ušteda je tako velika zato što su električne sheme prepune sitnih blokova koje uz samu geometriju imaju puno tekstualnih informacija na sebi i oni svi moraju biti povezani kroz više nacrta te se zbog toga najviše se vremena uštedi na izmjenama koje će automatski izmijeniti taj isti element na popratnim crtežima.



MEP Toolset – Modul za primjenu u građevini (HVAC sustavi, vodovodne i električne instalacije)

autocad-modul-mep
AutoCAD - modul za primjenu u građevini

MEP je skraćenica za Mechanical Electrical Plumbing s naglaskom na primjenu u građevini za provođenje HVAC sustava, vodovodnih i električnih instalacija, to bi mogao biti pojednostavljeni prijevod MEP-a.


S MEP modulom, pretplatnici dobivaju specijalizirane inženjerske značajke MEP -a i više od 10 500 inteligentnih mehaničkih, električnih i vodovodnih objekata za izradu nacrta, projektiranje i dokumentiranje sustava za izgradnju. Jednostavno projektirajte kanale, električne vodove i krugove za HVAC, vodovodne i električne instalacije.


Za iskusnog korisnika AutoCAD-a, zadaci koji bi mogli potrajati 100 sati traju samo 15 sati s modulom MEP. Zamislite što se može drugo postići i napraviti s tih 85 sati koje uštedite.



Zaključak


Ovo su samo neki od skupova alata, a kupnjom AutoCAD-Including Specialized Toolsets licencom dobivate svih sedam modula s kojima ćete bez premca povećati učinkovitosti, pa se Vi i Vaši zaposlenici možete usredotočiti na ono što je važnije.


Više informacija o cijeni AutoCAD-Including Specialized Toolsets nalazi se ovdje.


Ako Vam se sviđa ovaj post, podijelite ga drugima!


bottom of page