top of page

Saznajte kako možete uštedjeti do 95% vremena kod projektiranja

Updated: Aug 30, 2022

U današnjem svijetu važnije je nego ikad raditi brže i pametnije. S pretplatom na Autodesk AutoCAD 2022-Including Specialized Toolsets odnosno AutoCAD 2022 s Uključenim stručnim modulima, dobivate pristup sedam specijaliziranih skupova alata s funkcionalnostima specifičnim za industriju koji Vam omogućuju brži svakodnevni rad i učinkovitost u različitim disciplinama.


Važno je da imate pravi AutoCAD za Vaš posao.


Skup stručnih modula ima stotine tisuća inteligentnih dijelova, simbola i značajki. Automatiziraju stvaranje napomena, layer-a i svojstava te automatiziraju zadatke poput generiranja BOM sastavnica za ubrzanje rada. Možete iskoristiti prednosti modula dok radite u poznatom sučelju AutoCAD-a.


autocad-strucni-moduli-crtez-broda
Prikaz korištenja stručnih modula na brodskom modelu

7 stručnih modula koji se nalaze u jednoj licenci su:

  • Mechanical Toolset – Modul za strojarstvo

  • Architecture Toolset – Modul za arhitekturu

  • Electrical Toolset – Modul za elektrotehniku

  • MEP Toolset – Modul za primjenu u građevini (HVAC sustavi, vodovodne i električne instalacije)

  • Plant 3d Toolset – Modul za procesnu industriju

  • Map 3D Toolset – Modul za geodeziju

  • Raster Design Toolset – Modul Paper to Vector – rasterizacija podloga

Prosječna ušteda vremena iznosi oko 63% za zadatke izvršene pomoću specijaliziranih modula u sedam različitih studija.*


*Napomena: Sve navedene uštede vremena su u usporedbi s osnovnim AutoCAD-om. Studiju je izradio Autodesk a sprovelo vanjsko poduzeće. Rezultati se mogu razlikovati. Autodesk pruža ove podatke "takvi kakvi jesu", bez ikakvih jamstava.


Pogledajmo koje koristi možete imati od korištenja specijaliziranih modula.Mechanical Toolset – Modul za strojarstvo

autocad-modul-za-strojarstvo
AutoCAD - Modul za strojarstvo

Modul za strojarstvo ubrzava dizajn proizvoda automatiziranjem zadataka u području strojarstva, te tako možete uštedjeti 55% svoga vremena u usporedbi s osnovnim AutoCAD-om LT. Inteligentni sustav upravljanja layer-ima postavlja stavke na ispravan layer, boju i vrstu crte pri stvaranju crteža.


Pomoću ovoga modula, pretplatnici mogu čak izraditi dijelove sa svim podacima o projektu koji pomažu u izradi kompletnih dijelova stroja, a također će dobiti pristup više od 700.000 inteligentnih proizvodnih dijelova (vijci, matice, opruga, ležajeva,...), značajki i simbola napravljenih prema međunarodnim standardima (DIN, ISO, ANSI), specijalnih alata za brže kotiranje i brzu izradu radioničkih crteža (gotove sastavnice, BOM...).Architecture Toolset – Modul za arhitekturu

autocad-modul-za-arhitekturu
AutoCAD - modul za arhitekturu

Jeste li ikada poželjeli automatizirati tlocrte, presjeke i uzvisine?


Pomoću modula za arhitekturu to sada možete napraviti. Koristite svoj 3D model za generiranje uzvišenja i presjeka bez potrebe za projiciranjem linija iz tlocrta, štedeći vrijeme i oslobađajući se da se usredotočite na vrijedne dizajnerske odluke. Gotovi zidovi koji su već predefinirani ili ako želite možete sami predefinirati sastavne dijelove svih zidova, ima gotove prozore, vrata, namještaj, sve što Vam potrebno za kreiranje nekih arhitektonskih nacrta.


Modul omogućuje pristup više od 8 500 inteligentnih arhitektonskih objekata i stilova sa značajkama dizajniranim posebno za arhitekte.


Ušteda vremena je 61% u odnosu na osnovni AutoCAD LT.Electrical Toolset – Modul za elektrotehniku

AutoCAD-modul-za-elektrotehniku