top of page

AutoCAD 2023 - Što je novo?

Updated: Aug 30, 2022

U novoj verziji AutoCAD 2023 naći ćete nekoliko novih značajki koje pomažu korisnicima u njihovom radu i poboljšavaju korisničko iskustvo, kao i procese suradnje i automatizacije. Pogledajte kratke video isječke za svaku značajku što donosi novoga.



Nove značajke u AutoCAD-u 2023


AutoCAD 2023 sada koristi strojno učenje kako bi Vam pomogao da naučite o vrijednim savjetima i novim značajkama za brži rad u pravo vrijeme i u pravom kontekstu.


My Insights

Jedna od najzanimljivijih novih značajki je My Insights. Dok radite, možete vidjeti skočni prozor koji će Vam pružiti korisne uvide za preporuku značajki koje Vam mogu pomoći da brže dovršite korake na kojima radite, automatizacijom nekih procesa koji se ponavljaju ili predlažući nešto novo što možda niste isprobali. Skočni prozor će Vam pružiti informacije u pravom trenutku i u pravom kontekstu.


My Insights značajka autocad 2023
My Insights značajka

Markup Import i Markup Assist

Uvezite povratne informacije izravno u svoje DWG-ove, bez dodatnih ručnih koraka.

Još jedna zanimljiva značajka za AutoCAD 2023 je Markup Import i Markup Assist. Nakon prošlogodišnjeg izdanja Tracea, Markup Import i Markup Assist pomažu Vam da pošaljete i implementirate komentare i povratne informacije od kolega brže nego ikad prije.


Možete uvesti PDF-ove s komentarima izravno na radnu površinu AutoCAD-a ili snimiti sliku ispisanog crteža pomoću AutoCAD mobilne aplikacije kako biste ga uvezli u svoj crtež. Odatle će AutoCAD dodati povratnu informaciju kao novi sloj praćenja na Vaš crtež, a pomoću prepoznavanja teksta možete uvesti tekst ili objekte u svoj crtež sa samo nekoliko klikova.


Markup Import i Markup Assist značajka autodesk autocad 2023
Markup Import i Markup Assist značajka


LISP API za web

LISP API je sada dostupan u web aplikaciji AutoCAD. Bilo da ste u pokretu, na gradilištu ili bilo gdje da se odlučite da ćete raditi, kreirajte vlastite prilagodbe za automatizaciju niza koraka pomoću LISP-a u web-aplikaciji AutoCAD.


Učitajte ili upravljajte LISP datotekama i upišite LISP naredbe baš kao što biste to učinili s AutoCAD-om na radnoj površini kako biste uštedjeli vrijeme i brže dovršili svoje dizajne. Ova je značajka ekskluzivna za pretplatnike AutoCAD-a.


LISP API za web značajka autodesk autocad 2023
LISP API za web značajka

Objavljivanje crteža na platformi Autodesk Docs

Poboljšana produktivnost i smanjenje broja koraka u objavljivanju CAD crteža iz programa AutoCAD na platformu Autodesk Docs u PDF formatu. Pomoću AutoCAD web aplikacije možete pristupiti DWG podacima na platformi Autodesk Docs.




Nadogradnje prošlogodišnjih novih značajki


Također je Autodesk dodao nekoliko nadogradnji nekim od prošlogodišnjih značajki kao što su Count, Trace, Share, Floating Windows i Sheet Set Manager.


Count

Možete automatizirati brojanje blokova ili objekata unutar odabranog područja ili tijekom cijelog crteža s izbornikom za prepoznavanje pogrešaka i navigaciju kroz Vaše izbrojane objekte.



Trace

Dodajte bilješke o promjenama dizajna i oznake bez mijenjanja postojećeg crteža s AutoCAD LT desktopa uz web i mobilne aplikacije.



Share

Poboljšane funkcije Share koja je uvedena prošle godine tako da možete poslati kontroliranu kopiju svog crteža kolegama za pregled ili uređivanje gdje god se Vi ili oni nalazili.



Floating Windows

Sada možete vidjeti naredbeni redak u svom aktivnom prozoru kako biste lakše vidjeli na kojem crtežu radite, a svoje prozore možete svaki put napraviti iste veličine zbog lakše organizacije.




Sheet Set Manager

Možete otvarati Sheet setove brže nego ikad prije. Koristeći Autodesk Cloud platformu, slanje i otvaranje Sheet setova kolegama je brže i sigurnije.



Sheet Set Manager značajka autodesk autocad 2023
Sheet Set Manager značajka

Grafičke performanse i pojednostavljena instalacija u verziji 2023, te rad s grafičkim prikazima je napredovao, tako da se 3D objekti mogu renderirati i do 10 puta brže nego što je to bio slučaj ranije pomoću funkcija Shaded, Shaded With Edges i Wireframe.



Zaključak


Uz sva ova ažuriranja, AutoCAD 2023 Vam sada olakšava da možete učinkovitije raditi i fokusirati se na ono što je stvarno važno u Vašim dizajnima.


Kada se pretplatite na AutoCAD 2023, dobivate pristup funkcijama i automatizacijama specifičnim za industriju koje štede vrijeme, dobivate veću mobilnost i besprijekorne veze s AutoCAD web i mobilnim aplikacijama, te dobivate i inovativne nove značajke koje pomažu napredovanju dizajna pojednostavljenim pregledom, poboljšanjem procesa suradnje, smanjenjem pogrešaka s automatiziranim značajkama i još mnogo toga.


Pretplatite se na Autodesk AutoCAD 2023.


BESPLATNO PREUZMITE AUTOCAD 2023 VODIČ ZA PREČACE!

Ubrzajte i olakšajte Vaš svakodnevni rad u AutoCAD-u 2023.

Preuzmite vodič klikom na donje polje.

autocad-2023-shortcut-guide-en
.pdf
Download PDF • 2.37MB

Ako Vam se sviđa ovaj post, podijelite ga drugima!


bottom of page