top of page

Što su Fusion 360 proširenja?

Updated: Aug 30, 2022

Donosimo kratak pregled Fusion 360 proširenja i kako otključati njihove napredne mogućnosti.Kada je u pitanju CAD/CAM softver, jedna veličina nikad ne odgovara svima. Ponekad Vaš softver ima sve što Vam je potrebno za vođenje Vašeg poslovanja, ali postoje slučajevi kada će Vam možda trebati više funkcionalnosti kako biste dalje pogurali svoje ideje. Možda se Vaša radnja ili proizvodni odjel širi i trebate pristup složenijim strategijama s 5 osi, ili možda upravljate dizajnerskim timom i želite početi istraživati nova dizajnerska rješenja s generativnim dizajnom.


Tu dolaze Fusion 360 proširenja koje Vam omogućuju da otključate napredne mogućnosti i napredne tijekove rada za stvaranje boljih proizvoda. S Autodeskovim planovima pretplate možete izraditi vlastiti CAD/CAM paket prilagođen Vašim poslovnim potrebama.Gdje mogu pristupiti proširenjima za Fusion 360?


Proširenja se nalaze unutar Fusion 360 platforme i mogu se otključati ako trebate više mogućnosti ili ostaviti zaključana ako ne trebate dodatne značajke. Ako trebate samo jedno proširenje, možete odabrati samo ono koje trebate. Ako trebate više, možete otključati više. Ili, ako Vam ništa od njih ne treba, bez brige - možete ih jednostavno ostaviti netaknute. Možete čak isprobati Fusion 360 proširenja na 7 dana kako biste iskusili prednosti proširenja ove platforme.Kome su Fusion 360 proširenja namijenjena i kako funkcioniraju?


Proširenja su za pojedince i tvrtke kojima je potreban pristup naprednijim značajkama Fusion 360. Proširenja pomažu poboljšati operativnu učinkovitost i suradnju uvođenjem automatiziranih i optimiziranih tijekova rada u timovima kako bi se povećala proizvodnost i smanjilo vrijeme izlaska na tržište.


Autodesk je svjestan da mnogi članovi njihove zajednice ne trebaju pristup proširenjima, i to je u redu. Razmislite o tome na sljedeći način: jeste li ikada koristili softver s previše značajki? Da li ste kada mukotrpno tražili kako biste pronašli opciju izbornika koja Vam je potrebna među 50 opcija ili se hvatali za glavu da se sjetite gdje pronaći tu značajku za koju znate da je zakopana negdje u dubinama programa što nikad nije zabavno.


Autodesk želi da Fusion 360 ostane dostupan svima i jednostavan za korištenje, bez obzira na razinu Vašeg znanja ili opisa posla. Umjesto da stalno nadograđuju Fusion 360 s naprednim značajkama kako bi zadovoljili potrebe samo odabrane grupe u svojoj zajednici, Autodesk je odlučio održavati ga jednostavnim dajući Vam mogućnost da uključite proširenja izravno u Fusionu 360 ili ih jednostavno ostavite isključenima ako ih ne trebate.


Koja proširenja trenutno nudi Fusion 360?


Ovdje se nalazi popis naziva proširenja na engleskom jeziku kako bi ih lakše našli unutar Fusiona 360 te kratki pregled svakog od njih:


Fusion 360 Machining Extension

Proširenje Machining Extension povećava Vaše osnovne CAM mogućnosti u Fusion 360 kako biste bolje iskoristili Vaše CNC strojeve. Otključajte napredne strategije obrade, kontrole putanje alata i automatizaciju za proizvodnju kvalitetnijih dijelova i smanjenje vremena isporuke.


Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension

Otključajte napredne mogućnosti ugniježđenja i izrade pomoću proširenja Nesting & Fabrication. Optimizirajte dizajn i proizvodnju višelistnih izgleda za limene i nelimene dijelove u pripremi za rezanje na CNC strojev